FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 27 november 2008

SP vindt salaris van Gerrit Zalm onacceptabel

Gerrit Zalm krijgt voor zijn nieuwe baan als directeur van ABN-Amro en Fortis een jaarlijkse beloning van 750 duizend euro. Daar bovenop ontvangt hij voor ieder miljard euro die winst wordt gemaakt bij de verkoop van de bank een bonus van een ton. Deze bonus zal maximaal de helft van zijn jaarsalaris bedragen. De SP noemt de beloning van de oud-minister van de VVD 'onacceptabel', een woordvoerder van het ministerie van Financiën spreekt daarentegen over een 'ongebruikelijk lage beloning voor zo'n functie'.
PVV-leider Geert Wilders laat in een reactie weten het salaris een 'belachelijk' hoog bedrag te vinden. Ook over de bonussen is hij niet te spreken. "Onacceptabel dus, liberale graaicultuur pur sang."

Bij de aanstelling van Zalm als directeur was al bekend dat hij hetzelfde bleef verdienen als bij de DSB Bank, maar dat bedrag was nog niet naar buiten gebracht. Wel gaat hij in plaats van vier dagen per week weer fulltime werken. Bos verklaarde dinsdag bij de Algemene Financiële Beschouwingen in de Eerste Kamer dat Zalm met zijn salaris de 'minst verdienende directeur was van een bank van deze omvang.'(nieuws.nl)

0 reacties :

Een reactie posten