FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 30 december 2008

Schiet om te overleven

Online rollenspellen als World of Warcraft mogen dan de trendsetters zijn; het betekent niet dat de schietspellen op het web aan populariteit verliezen. U kent de klassiekers als Unreal Tournament en Counterstrike. In deze special vindt u vijf alternatieven die u gratis een jachtvergunning verstrekken.

Online first person shooters (FPS) voor de pc zijn een speciale categorie binnen de spelindustrie. De fanatiekste gamers klonteren er samen en brengen uren door op de spelservers om hun vaardigheden aan te scherpen. Elk spel is op hetzelfde principe gebaseerd: dood veel, sterf weinig. De formule lijkt nogal beperkt, maar veel games houden er hun eigen gameplay en uiterlijk op na en hebben op die manier een schare trouwe fans opgebouwd.

Een flink deel van de games in deze special is gebouwd op engines van oudere bekende schietspellen als Quake. Kong is de vreemde eend in de bijt. Niet alleen is het de enige tweedimensionale shooter van het stel, maar ook de actie speelt zich veel meer in de kleine ruimte af. Voor spelers met een krachtige machine raden we het indrukwekkende F.E.A.R. Combat aan. Maar uiteindelijk gaat onze voorkeur uit naar Nexuiz, een populaire platformvrije game die ook geschikt is voor deelnemers met minder krachtige machines of internetverbindingen.(zdnet.nl)

0 reacties :

Een reactie posten