FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 19 januari 2009

Label je muziek in Windows Verkenner

Mp3-bestanden die vitale informatie als artiestennaam of albumnummer missen, bezorgen muziekliefhebbers tijdverlies en de nodige hoofdbrekens. Met Audioshell, een slimme extensie van je Windows Verkenner, voeg je zonder externe software de broodnodige informatie toe.

Zoals bij elk bestand is het mogelijk om in Windows achtergrondinformatie op te zoeken via Eigenschappen in uw contextmenu. Audioshell, een extensie voor Windows Verkenner, installeert zichzelf in deze menuoptie en verschijnt zodra je mp3-, wma-, aac- of een groot aantal andere gangbare muziekbestanden opent.

Audioshell voegt een aantal tabbladen aan Eigenschappen toe, waaronder twee informatieschermen en een bewerkingsmenu. Hier kan je snel artiestennaam, albumafbeeldingen en genre aanpassen, waarna je de resultaten meteen kan wegschrijven naar de ID3v2-tag.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je zonder apart programma vitale informatie aan ongesorteerde muziek kan toevoegen zonder dat je een muziekbeheerder als iTunes of Winamp hoeft te openen. Je kan bovendien in het 'Details'-weergavetype van je Verkenner enkele nieuwe menusoorten toevoegen, waardoor je kan sorteren op commentaar of toegevoegde URL.(clickx.be)

0 reacties :

Een reactie posten