FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 9 januari 2009

Mens-erger-je-niet: al 75 jaar ergernis

Er zijn op de wereld vast geen spellen waarvan de titel zo goed gekozen is als Mens erger je niet!. Zowat iedere zet is ergerlijk voor minstens een van de spelers. Maar blijkbaar legt de ergernis het toch af tegen de lol die het beroemde bordspel biedt, want het bestaat in zijn huidige vorm inmiddels 75 jaar.
„Het is met dit spel als met kiespijn”, zegt Ben Leijten van spellenfabrikant Jumbo, producent van onder meer Mens erger je niet!. „Je weet dat je niet met het puntje van je tong aan die kies moet zitten, maar toch doe je het.” Mensen zijn op zoek naar emotie en bij Mens erger je niet! komen diepe emoties kijken, zegt hij. „Maar er is ook een andere kant: iemand vlak voor de finish van het bord gooien is natuurlijk geweldig!“

In Nederland zijn vier miljoen exemplaren van het spel in omloop, schat Jumbo. De meest fanatieke fans van het gezelschapsspel komen jaarlijks bijeen in Emmeloord, voor het NK mens-erger-je-nieten. Zaterdag vindt de 31ste editie van het NK er plaats, georganiseerd door carnavalsvereniging De Droogpieren. (telegraaf.nl)

0 reacties :

Een reactie posten