FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 24 februari 2009

ING-aandeel beleeft dag van uitersten

De Europese beurzen beleefden dinsdag een bewogen handelsdag. Vooral het aandeel van bankverzekeraar ING maakte een opmerkelijke ommezwaai. Het aandeel, dat in de middag ruim 21 procent lager stond, sloot 2,4 procent in de plus.
De AEX-index, de belangrijkste index in Amsterdam, eindigde 0,6 procent lager op 222,55 punten. De graadmeter zakte eerder op de dag naar niveaus die sinds maart 2003 niet meer waren gezien. De MidKap, de index voor het middensegment, zakte 1,3 procent tot 283,23 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren 0,7 tot 1 procent.

Bernanke
De beurzen leefden aan het einde van de middag iets op toen de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke het woord nam in het Amerikaanse Congres. Bernanke zei dat de economie van de Verenigde Staten mogelijk dit jaar uit de diepe recessie kruipt. Voorwaarde is volgens de bankpresident wel dat de reddingsoperaties voor de financiële sector en de stimuleringspakketten voor de economie gaan werken.

De beurswaarde van ING, dat sinds vorige week dagelijks een koersval maakt, zakte dinsdag onder de 6 miljard euro. Een aankondiging van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) werd dinsdag gezien als de aanjager van de koersval. De beoordelaar liet weten zeven verzekeraars, waaronder ING en Aegon, onder de loep te nemen.

ING en Aegon
De forse duikeling van ING werd aan het eind van de dag teruggebracht. De bewogen handelsdag eindigde zelfs in een plus voor het financiële concern. Verzekeraar Aegon hield de min wel vast en sloot 9,4 procent lager. (z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten