FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 26 februari 2009

Uniek materiaal Frans Halsema binnenkort op dubbel-CD

Op 24 februari 1984 overleed Frans Halsema op 44-jarige leeftijd aan keelkanker. Nu, vijfentwintig jaar na zijn dood herdenkt platenmaatschappij Universal Music cabaretier/zanger Frans Halsema. Op 9 maart verschijnt de dubbel-cd “Springlevend“.

Zijn zoon Marijn Halsema stuitte samen met ‘geluidsresearcher’ Piet Tullenaar op uniek materiaal, liedjes waarvan niemand wist dat ze nog bestonden, liedjes waarvan zij niet eens wisten dat hij ze ooit had gezongen en repertoire-toppers in een andere uitvoering. Al die bijzondere opnames, 23 in totaal, staan op de tweede CD van ‘Springlevend’. Daarop zijn onder meer een duet met Robert Long (Moederziel alleen) te horen en verschillende nummers waarop Halsema live wordt begeleid door het Metropole Orkest.

Op CD 1 staan 23 van de beste liedjes van Frans Halsema met onder andere “Zondagmiddag Buitenveldert” en “Vluchten kan niet meer".

Zoon Marijn schreef in het boekje bij het dubbelalbum. „Springlevend is een gedurfde titel zo’n kwart eeuw na iemands overlijden, maar verwoordt zo goed wie je was, de wijze waarop je in het leven stond, je blijdschap, vrolijkheid, humor en bovenal je lach. Al luisterend bleek nog steeds hoe mooi de teksten zijn die je zong, hoe bijzonder de arrangementen en hoe helder en zuiver je stem.”(50plus.blog.nl)

0 reacties :

Een reactie posten