FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 31 maart 2009

Hormonen maken vrouwen tot fanatieke shoppers

ING Groep 3.75% === AEX-index 2.78%
Het koopgedrag van vrouwen zou wel eens gelinkt kunnen zijn aan hun menstruatiecyclus. Tien dagen voordat een vrouw ongesteld moet worden is de kans groter dat ze lijdt aan koopzucht.
De Engelse professor in de psychologie Karen Pine ondervroeg 443 vrouwen naar hun koopgedrag. Tweederde van de ondervraagde vrouwen die in de laatste fase van hun cyclus (luteale fase) zaten, meldden een impulsaankoop te hebben gedaan, meer dan de helft gaf toe minstens 25 pond te veel te hebben uitgegeven.

Een handjevol had zelfs meer dan 250 pond te veel uitgegeven. Het merendeel voelde zich daarna schuldig.

Impulsiever en excessiever
Volgens Pine hadden vrouwen in de luteale fase hun koopgedrag minder onder controle, kochten ze impulsiever en excessiever, zo meldt de website van de BBC.

"Het koopgedrag hangt samen met intense emoties. Ze voelen zich gestresst en depressief en daarom meer geneigd om te gaan winkelen om zich beter te voelen," aldus Pine.

Aantrekkelijker
Dat is een verklaring voor het toegenomen koopgedrag. Een ander zou kunnen zijn dat vrouwen de spullen kopen om zich aantrekkelijker te maken voor de periode waarin ze het meest vruchtbaar zijn. Het overgrote deel van de gekochte waar betrof schoenen, juwelen en make-up.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten