FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 27 maart 2009

Fiscus jaagt via flitspaal op frauderende leaserijders

ING Groep 5.15% === AEX-index 1.37%
De Belastingdienst maakt gebruik van gegevens uit flitspalen om aan te tonen dat leaserijders die zeggen niet privé te rijden, dat stiekem toch doen.

Dit heeft een woordvoerder van de Belastingdienst tegenover Z24 bevestigd, na een bericht hierover in De Telegraaf.

Meer naheffingen
De Belastingdienst heeft in 2008 voor 16,5 miljoen aan naheffingen en boetes opgelegd aan leaserijders die hadden opgegeven hun auto niet voor privé-doeleinden te gebruiken, maar dit wel bleken te doen. Dat is flink meer dan een jaar eerder. Toen legde de fiscus voor 5,7 miljoen euro aan naheffingen aan leaserijders op.

De fiscus kwam de frauderende leaserijders voornamelijk op het spoor door de inzet van scanauto's bij bijvoorbeeld grensovergangen en bouwmarkten, maar zegt ook gebruik te hebben gemaakt van gegevens uit flitspalen.

Geen bijtelling
Leaserijders die hun wagen niet privé gebruiken, hoeven geen bijtelling te betalen. Wie zegt zijn auto alleen voor het werk te gebruiken, mag jaarlijks niet meer dan 500 privé-kilometers maken.

Het aantal leaserijders dat heeft opgegeven zijn wagen alleen voor het werk te gebruiken, neemt toe. Eind 2007 waren dit er nog 200.000, maar inmiddels 240.000.

De Belastingdienst heeft vorig jaar slechts 5.000 van hen gecontroleerd. Van hen bleek 40 procent meer dan 500 privé-kilometers te maken. Zij kregen te maken met boetes en naheffingen.

Groter aanpakken
De Belastingdienst heeft aangekondigd de controle van leaserijders steeds groter te gaan aanpakken.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten