FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 24 maart 2009

Madoff was een schoonmaakfreak

ING Groep 6.69% === AEX-index 0.26%
Oud-medewerker William Nasi klapt uit de school: meesteroplichter Bernie Madoff was een schoonmaakfreak die bang was voor de SEC.

William Nasi was een van de eerste medewerkers van Madoff. Jarenlang werkte Nasi als boodschappenjongen voor de meesteroplichter en in die jaren vroeg Madoff nooit om een bonnetje.

Boodschappenjongen
Nasi bracht in de jaren zestig en zeventig certificaten van aandelen en obligaties rond, toen deze nog gebruikt werden. Ook maakte hij af en toe tripjes naar de US Securities and Exchange Commission (SEC).

Op zijn twintigste vertrok Nasi bij Madoff, om naar school te gaan. Later ging hij in een winkel op Times Square werken. Nadat Nasi tijdens een gevecht een groot deel van zijn gezichtsvermogen kwijt was geraakt, klopte hij in 1989 weer aan bij zijn oude werkgever. Nasi kon opnieuw aan de slag.

Stofzuigen
Tijdens zijn werkzaamheden had Nasi veel direct contact met Madoff: "Ik kwam om half acht 's ochtends bij kantoor aan en dan zag ik Bernie vaak zelf de vloeren stofzuigen. Hij was een echte workaholic en 'cleanophobe'. Alles diende schoon te zijn, al moest hij het zelf doen", vertelde Nasi in de Wall Street Journal.

Nasi, die vaak in camouflagekleding naar het werk kwam, kreeg ook bonussen. Met Kerst ontving hij 2.500 dollar en rond Pasen kreeg Nasi 5.000 dollar. Nasi omschreef de werksfeer als zeer ontspannen. (z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten