FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 10 maart 2009

Maak uw eigen dockmenu

Magic Formation is een simpel dockmenu, een makkelijkere manier om naar uw applicaties en mappen te navigeren. Dat is mooier dan een hoop snelkoppelingen op het bureaublad en sneller dan door het startmenu klikken.

U kunt het menu oproepen met een (instelbare) sneltoets of met een cirkelvormige muisbeweging. Het verschijnt op de plaats waar u de muisbeweging maakte, maar kan daarna nog versleept worden.


Zoals de meeste docksoftware is Magic Formation helemaal naar uw hand te zetten. De snelkoppelingen kunnen worden weergegeven in een cirkel, maar ook in een lijn of in een compleet andere, persoonlijke formatie. U kunt de snelkoppelingen ordenen in verschillende pagina’s. Met het scrollwiel bladert u eenvoudig tussen die verschillende sets.

U moet wel bereid zijn om wat aan het programma te sleutelen. Standaard gebruikt het de .ico-bestanden, de afbeeldingen die ook in gewone pictogrammen worden gebruikt. Die zijn echter van een vrij lage resolutie en worden dus kartelig als u erop inzoomt. U kunt beter op zoek gaan naar .png-bestanden. Die hebben een hogere resolutie en zien er dus een stuk scherper uit. Bij een site als Iconfinder kunt u terecht voor een selectie .png-iconen.(zdnet.nl)

0 reacties :

Een reactie posten