FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 9 maart 2009

Sprintend opstarten

De opstarttijd van een computer is maar al te vaak een bron van ergernis. Het lijkt wel een eeuwigheid te duren! Met Bootracer kunt u die opstarttijd nauwkeurig meten.

Het opstarten is sowieso al een vrij intensieve bedoening, Windows moet allerlei processen starten, de randapparatuur terugvinden enzovoort. Veel programma’s eigenen zich ook nog een keer het recht toe om automatisch gestart te worden samen met Windows. Zo wordt een nieuwe computer al snel merkbaar trager bij het opstarten.

Voor uw antivirusprogramma is dat bijvoorbeeld wel wenselijk. Zo bent u verzekerd dat u elke dag meteen de nieuwste updates binnenhaalt. Andere programma’s die opstarten zijn meestal helemaal niet zo essentieel, maar worden toch altijd mee opgestart. Tooltjes die ervoor zorgen dat de drivers van uw toetsenbord geüpdatet blijven, die uw pdf-lezer up-to-date houden en ga zo maar door. Eén zo’n tooltje heeft niet veel impact, maar ze hopen zich al snel op en vertragen zo uw opstarttijd aanzienlijk.(zdnet.nl)

0 reacties :

Een reactie posten