FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 21 april 2009

Een back-up van je Gmail

Is het geen goed gevoel om een kopie van je webmail veilig op de harde schijf te hebben? De ontwikkelaars van Gmail Backup spelen in op dat verlangen en geven je de kans om uw inbox offline te bewaren en te herstellen.

Het is de grote angst van elke webmailgebruiker: een onverwachte catastrofe wist de server waarop al je persoonlijke mails worden bewaard. Je blijft met lege handen achter en krijgt je kostbare contacten en vitale correspondentie nooit meer terug. Gmail Backup, een gratis tooltje voor Windows en Linux, vraagt je login-gegevens, een doelmap op je harde schijf en een begin- en einddatum. Meer heeft het niet nodig om een reservekopie van al je berichten aan te maken.

Gmail Backup is geschikt voor gebruikers van Googles maildienst die niet goed op de hoogte zijn hoe ze programma’s als Outlook en Thunderbird kunnen inzetten om hun online berichten op de harde schijf te bewaren.

Voordat je het programma kunt gebruiken, moet je eerst de IMAP-functie van Gmail inschakelen bij het optiemenu Doorsturen en POP/IMAP.(clickx.be)

0 reacties :

Een reactie posten