FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 17 april 2009

Gordon Ramsay's gerechten komen uit fabriek

ING Groep 1.52% === AEX-index 2.23%
Top- en TV-kok Gordon Ramsay laat gerechten voor enkele van zijn Britse restaurants maken in een fabriek. Dat schrijft de Britse tabloidkrant The Sun.

De krant volgde een busje dat vertrok bij één van Ramsay's restaurant, en kwam uit bij een kleine voedselfabriek die - zo bleek later - eigendom bleek te zijn van 'GR Logistics'. De initialen staan uiteraard voor Gordon Ramsay.

Eten uit een busje
GR Logistics is eigendom van GR Holdings, het moederbedrijf van Ramsay waar al zijn restaurants ook onder vallen. The Sun legde met foto's vast hoe koks diverse voorgekookte en geprepareerde gerechten vanuit de fabriek in kartonnen dozen in het busje laadden.

Daarna ging het busje Ramsay's restaurants in Londen langs om het voedsel af te leveren. Het ging onder meer om geprepareerde coq au vin, taarten, zalm en een scala aan andere voor- en hoofdgerechten.

En dat is opmerkelijk, zo noteert The Sun, want Ramsay zelf hamert altijd op de noodzaak van versheid. Ook hield Ramsay altijd vol dat alle gerechten vers bereid werden. Niet dus, concludeert The Sun.

Voorgekookt
Een manager van Ramsay's imperium bevestigde dat "sommige" gerechten, die veel tijd kosten om te maken, inderdaad worden gekookt in de kleine fabriek in een oud industrieterrein aan de zuidkant van Londen.

De gerechten worden vacuüm verpakt in plastic. Eenmaal aangekomen in het restaurant, worden de gerechten dan au bain marie opgewarmd. De methode is zeer gebruikelijk in het catering-circuit.

Maar een ober in het restaurant dat The Sun bezocht, en waar enkele uren eerder gerechten per busje waren aangeleverd, verzekert de clientèle juist dat de gerechten ter plaatse werden bereid. "Want versheid staat bij Gordon voorop", aldus de ober. (z24.nl) (telegraaf.nl)

0 reacties :

Een reactie posten