FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 7 april 2009

Belastingvluchtelingen komen tot inkeer

ING Groep 5.66% === AEX-index 0.64%
Steeds meer belastingvluchtelingen meldden zich bij de Belastingdienst. De eerste drie maanden van dit jaar hebben al 317 mensen zich gemeld met een totaal vermogen van 70 miljoen euro. Gemiddeld zeiden zij 221.000 euro in het buitenland te hebben staan.

De spijt van de belastingontwijkers is waarschijnlijk niet alleen hun slechte geweten. Steeds meer regeringsleiders roepen op om belastingparadijzen te dwingen hun boeken te openen. Ook president Obama van de Verenigde Staten wil graag weten hoeveel belasting hij nog tegoed heeft van Amerikaanse (multi)miljonairs.

Staatssecretaris Jan Kees De Jager heeft dat vrijdag gezegd in de marge van een bijeenkomst van EU-bewindslieden van Financiën. Spaarders die hun geheime spaartegoeden bij de fiscus melden, kunnen gebruik maken van de inkeerregeling. Ze hoeven dan geen boete te betalen, maar alleen een naheffing.

Vlaamse wanbetaler krijgt tijd om te sparen
De Vlaamse overheid kan sinds 17 januari geen deurwaarders meer inschakelen voor wanbetalers. Dat is het gevolg van een fout bij het gunnen van de opdracht voor deze activiteit aan een deurwaarderskantoor, zo meldden Vlaamse media zaterdag.

De Vlaamse belastingdienst kan hierdoor voorlopig ongeveer 13 miljoen euro aan achterstallige belastingen en boetes niet opeisen bij de wanbetalers. De aanbesteding in 2006 gebeurde zonder dat er sprake was van vrije mededinging. Een concurrent stapte daarop naar de rechter die de klager gelijk gaf. Vervolgens werden er na een selectieprocedure twee andere deurwaarderskantoren aangeduid. De Belgische Raad van State was het echter niet eens met die procedure en schorste de contracten.

De wanbetalers zullen in een later stadium overigens alsnog moeten betalen.(z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten