FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 14 april 2009

War games' VS tegen China lopen slecht af

ING Groep 8.24% === AEX-index 1.12%
Het Amerikaanse ministerie van Defensie organiseerde voor het eerst een dag van oorlogspelletjes. Daarin namen de VS het op tegen andere grootmachten. De 'war games' eindigden in pijnlijke nederlagen voor de Amerikanen.

War games
In plaats van dat generaals virtuele oorlogen naspelen waarbij legers, luchtmachten, zeevloten en (soms) kernwapens over de computerschermen razen, organiseerde het Pentagon (het ministerie van Defensie) onlangs een tweedaagse reeks economische oorlogsspelletjes.

Het waren niet generaals en admiraals die in hun uniformen aanschoven aan bureaus die in een V-vorm waren opgesteld, maar bankiers, hoofden van hedge- en investeringsfondsen, ambtenaren, professoren en hoogleraren.

En op de grote videoschermen aan de muur waren geen kernkoppen en vliegdekschepen te zien, maar eindeloze reeksen cijfers en nep-nieuwsberichten.

Economische oorlogen
Het Pentagon wilde simuleren hoe diverse economische veldslagen tussen de VS, China, Rusland en een reeks andere landen zou verlopen.

De wapens waren geen tanks en straaljagers, maar geldreserves, kredieten en bankrekeningen. Toch bleken ze voor de VS net zo gevaarlijk, zo wezen de simulaties uit.(z24.nl)

0 reacties :

Een reactie posten