FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 8 april 2009

Patience populairste pc-spel

Patience is het populairste pc-spelletje. Meer dan 17 miljoen mensen speelden in december 2008 het kaartspel van Microsoft. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse statistiekenbedrijf Nielsen. Het bedrijf, dat ook de Amerikaanse kijkcijfersstudie verzorgt, deed een onderzoek bij 17.000 Amerikaanse huishoudens naar het gebruik van videospelletjes.

Uit dat onderzoek blijkt ook dat het tijdstip waarop gegamed wordt verandert. In tegenstelling tot vroeger zouden videospellen nu meer ’s avonds, in prime time, gespeeld worden. Echte gamers kijken niet meer naar tv-programma’s, maar spelen ’s avonds liever op een console. Ze gebruiken dan Tivo (de Amerikaanse tegenhanger van de digicorder) om programma’s op te nemen en later te bekijken.

Vrouwen spelen meer
Nog meer opvallende resultaten: vrouwen stoten mannen van de troon in het gebruik van pc-spelletjes. De grootste groep pc-gamers zijn vrouwen, ouder dan 25 jaar. 54,6 procent van de totale tijd die besteed wordt aan videospelletjes, wordt gespeeld door vrouwen, aldus Nielsen. Consoles worden wel nog steeds vooral door jongeren en mannen gebruikt, al komt ook daar langzaam verandering in.

“Gamen was vroeger vooral een bezigheid voor kinderen en een kleine kerngroep gamers”, zegt Bradley Raczka, marketingmanager bij Nielsen. “Dat is nu niet meer zo. Videospelletjes zijn ondertussen sociaal aanvaard geworden. We verwachten dat in de toekomst meer en meer mensen videospelletjes zullen spelen”, voorspelt hij.

Het volledige rapport vind je hier.(zdnet.nl)

0 reacties :

Een reactie posten