FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 11 mei 2009

Wallabie als grasmaaier

ING Groep 1.2% === AEX-index -1.87%
Vergeet geiten en schapen, berg de grasknipper maar op en ontsla de tuinman. Want wie hip & trendy zijn gazon wil laten bijhouden, koopt een Australische wallabie.

In Groot-Brittannië draaien wallabie-fokkers overuren. Ze kunnen de vraag bijna niet aan, meldt The Times.

De wallabie is familie van de kangoeroe en eet groenvoer. Dus gras en planten. Ze nuttigen daarbij alleen overtollig spul, dus de graspollen blijven keurig zitten.

Lief

Bijkomend voordeel: ze zijn "minder smerig en minder dom" dan schapen, aldus een dolblije Britse eigenaar. En "hartstikke lief en leuk voor de kinderen", stelt de vrouw van een andere bezitter.

Nog een pluspunt is dat de wallabies relatief goedkoop zijn. Een mannetje kost een kleine 170 euro, een vrouwtje 670 tot 780 euro.

Daarbij is de wallabie geen Skippy; de Australische kangoeroe is groter dan de wallabie en naar verluidt soms een stuk agressiever. Wallabies zetten het juist op een rennen zodra ze iemand zien die ze niet kennen.

"Ze kunnen eigenlijk alleen niet tegen honden en zullen hooguit wat grommen als je in de buurt van hun kleintjes komt", zegt een fokker. Verder maken de beestjes zich niet snel druk. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten