FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 7 mei 2009

Bankiers voor 25 jaar in 't gevang

ING Groep 1.55% === AEX-index 0.55%
Twee voormalige managers van de Bank of China hebben woensdag lange celstraffen gekregen wegens oplichting ter waarde van 485 miljoen Amerikaanse dollar (365 miljoen euro).

Een federale rechter in Las Vegas gaf Xu Chaofan en zijn compagnon Xu Guojon respectievelijk 25 en 22 jaar gevangenisstraf.

Half miljard
De managers moeten verder 482 miljoen terugbetalen. De Bank of China ontdekte de grootschalige fraude tijdens een onderzoek in 2001. Destijds vluchtten de twee met hun partners naar de Verenigde Staten om te ontkomen aan strafvervolging. Ze hadden zich schuldig gemaakt aan onder meer witwassen, fraude en internationale handel in gestolen goederen en visa.

Gokken
In de VS leden de Chinezen een luxe-leventje. Zo verspeelden ze tijdens gokavonden in Las Vegas zonder blikken of blozen bedragen tot 80.000 dollar.

Uiteindelijk liepen ze echter tegen de lamp. De vrouwen van de managers draaien ook de cel in. Zij moeten acht jaar zitten. De autoriteiten in China en in Hongkong werkten mee aan het onderzoek. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten