FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 27 mei 2009

Kiespijn-akkoord over kosten pinbetalingen

ING Groep 2.32% === AEX-index 0.29%
Banken en winkeliers hebben woensdag 27 mei schoorvoetend een akkoord gesloten over de toekomst van pinbetalingen, en het voorkomen van skim-fraude. Schoorvoetend, want de winkeliers zijn bang voor hogere kosten.
De banken en koepelorganisaties die bedrijven vertegenwoordigen, werden het onder druk van De Nederlandsche Bank eens over een compromis-akkoord dat de kosten van pinbetalingen voor de komende vijf jaar bevriest.

Daarnaast voeren winkeliers versneld het pinnen met de met EMV-computerchip uitgeruste bankpassen in. Eind 2011 moet het EMV-systeem in heel Nederland ingevoerd zijn. Dat zal de financiële schade door skimfraude voor banken beperken, hopen de banken.

Morrend
Het akkoord werd getekend in het gebouw van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam. En uit alleen al de inleidende toespraken van vertegenwoordigers van de banken en detailhandel-organisaties werd duidelijk dat het akkoord niet juichend ontvangen werd.

Eind vorig jaar zaten de onderhandelingen tussen detailhandelaren en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) nog muurvast. DNB moest tussenbeide komen om de detailhandelaren over de streep te trekken.

"Het was bijna misgegaan, een duwtje was nodig om het schip te rechten", zei Lex Hoogduin, directeur bij DNB.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten