FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 22 juni 2009

Betaalgedrag DSB Bank roept vragen op

ING Groep 4.10% === AEX-index 3.14%
DSB Bank betaalt rekeningen van crediteuren relatief laat, volgens twee kredietbureaus. De bank van ondernemer Dirk Scheringa stelt dat er niets bijzonders aan de hand is.

Het is voor bedrijven een beproefde tactiek om de kas te spekken in tijden van crisis. Betaal openstaande rekeningen wat later en probeer geld dat je zelf tegoed hebt sneller te innen.

Recente rapporten van kredietbureaus Graydon en Dun & Bradstreet wekken de indruk dat DSB Bank hierbij scherp aan de wind zeilt. De bank van ondernemer Dirk Scheringa herkent zich niet in dit beeld.

Betaalmoraal DSB
Meest opmerkelijk is de kredietanalyse van Graydon. Dit bureau signaleert in een kredietrapport uit juni dat DSB Bank zijn rekeningen in de eerste drie maanden van dit jaar plotseling significant later betaalde. Slechts 25 procent van de crediteuren kreeg zijn geld op tijd terug. Driekwart van de rekeningen werd één tot dertig dagen te laat betaald.

Deze uitschieter vormt een groot contrast met eerdere en latere perioden. In het laatste kwartaal van 2008 betaalde DSB Bank volgens Graydon 80 procent van de rekeningen op tijd, in het tweede kwartaal van dit jaar was dat 70 procent.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten