FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 15 juni 2009

Debacle leensite Boober treft 1200 particulieren

ING Groep 5.21% === AEX-index 2.72%
Leensite Boober.nl is op een debacle uitgedraaid. Circa 1200 particulieren hebben in totaal 1,65 miljoen euro uitgeleend. Onzeker is hoeveel ze hier nog van terug zien.

Boober.nl, een online marktplaats waar particulieren elkaar geld kunnen lenen, is uit de lucht gehaald en dreigt failliet te gaan.

Vereniging PIVN
Omdat de website uit de lucht is, kunnen leners die willen aflossen dit momenteel niet doen. "Dat is heel slecht voor de betalingsmoraal. Daarom hopen we dat de stichting zo snel mogelijk het betalingsverkeer kan overnemen", stelt Richard van den Toorn van de vereniging PIVN, die toezicht hield op boober.nl toen de site nog operationeel was.

Van den Toorn schat dat in totaal 1200 investeerders nog 1,65 miljoen euro te vorderen hebben van circa vijfhonderd leners. Hij houdt er rekening mee dat de investeerders een deel van dat geld niet meer terug zien. Toch hoopt hij dat, zodra de stichting zijn werk kan gaan doen, tussen de 50 en 80 procent van de inleg bij de investeerders terugkomt. Daarmee kan een begin worden gemaakt zodra de stichting in bezit komt van de persoonsgegevens van de leners.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten