FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 9 juni 2009

Snel bij je spaargeld: is de bank streng?

ING Groep 1.29% === AEX-index 0.24%
Van geld dat je met een spaardeposito voor langere tijd vast zet, hoor je eigenlijk af te blijven. Maar wat als je plotseling werkloos raakt en de spaarbuffer opeens nodig hebt?

Het idee achter spaardeposito's is helder. De klant zet geld op een rekening waar de rente voor één, vijf of tien jaar vast staat. De bank beloont de intentie om niet aan het geld te komen met een aantrekkelijke rente. Als het goed is.

Maar hoe hard zijn banken als je plotseling werkloos wordt, en de twintigduizend euro die je voor vijf jaar hebt vast gezet liever liquide maakt? De voorwaarden voor tussentijdse opname van spaardeposito's lopen flink uiteen, zo blijkt uit een inventarisatie van Z24

>Bij beschouwing van prospectussen van twintig banken blijkt dat alleen Money You, een internetspaarbank die gelieerd is aan ABN Amro, klanten zonder boete de mogelijkheid biedt spaardeposito's voortijdig op te nemen.

Andere banken zijn strenger. Daarbij vallen grofweg drie situaties te onderscheiden. Banken kunnen vervroegde opname van spaargeld toestaan en daarvoor een boete rekenen. Banken kunnen vervroegde opname ronduit weigeren. En banken kunnen uitzonderingen formuleren, waarbij tussentijdse opname zonder kosten mogelijk is.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten