FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 29 juni 2009

Zo betaal je over de grens

ING Groep 1.82% === AEX-index 1.50%
Pinnen, geld opnemen of geld overboeken is in Nederland een fluitje van een cent. Maar in het buitenland kan het weleens problemen opleveren. Hoe voorkom je dat je straks door een norse beambte bij een tolpoortje wordt weggestuurd omdat je portemonnee leeg is en je pas niet wordt geaccepteerd?

Betalen in het buitenland wordt steeds eenvoudiger. Sinds de invoering van de euro hoef je in veel landen geen geld meer te wisselen. Steeds meer geld- en betaalautomaten accepteren Nederlandse passen, zodat je niet langer met bergen contant geld hoeft rond te lopen. Geld overboeken naar het buitenland is vergemakkelijkt door de introductie van internationale bankcodes (BIC en IBAN). En dan is er ook nog de nieuwe EMV-chip op bankpassen en creditcards: een internationale standaard voor geldopnames en –betalingen die betalen over de grens veiliger en breder toegankelijk maakt.

Ondanks deze hoopgevende ontwikkelingen is het verstandig om altijd verschillende betaalmogelijkheden achter de hand te hebben als je op vakantie gaat. Want jouw betaalpas is niet in elke winkel bruikbaar. Ook zijn er nog steeds betaalautomaten die alleen binnenlandse passen herkennen of botweg dienst weigeren. Z24 zet een aantal haken en ogen op een rij.[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten