FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zaterdag 22 augustus 2009

Hoe Lowlands geld verdient

ING Groep 5.32 % === AEX-index 2.16 %
Vrijdag, zaterdag en zondag vindt in Biddinghuizen het festival Lowlands plaats. Voor wie het economisch bekijkt is dit festival een koopje. Meer dan 100 artiesten voor 150 euro. Zou je al deze artiesten los willen bekijken, dan ben je het veelvoudige kwijt. Hoe zit zo'n festival zakelijk in elkaar?

Een kaartje voor Lily Allen die eind oktober in de Heineken Music Hall optreedt, begint bij 32 euro. Voor rapper Snoop Dogg in de Rotterdamse club Watt is een bezoeker 39 euro kwijt. Nee dan Lowlands. Daar krijgt de bezoeker 120 live muziekacts, inclusief bovenstaande artiesten, 90 dj's, 8 tenten, dichters, cabaret en toneel voor 150 euro.

Superdeal
Een superdeal dus, maar hoe kan dat allemaal zo goedkoop? Volgens festivaldirecteur Eric van Eerdenburg heeft een festival als Lowlands een efficiënt kostenplaatje: "De productiekosten van één concert zijn heel hoog, vooral in de open lucht. Voor een festival heb je die kosten maar een keer. Je hoeft alles maar een keer op te bouwen en je bezoekers blijven dagenlang binnen."[z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten