FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 10 september 2009

Ook Real akkoord met financiële maatregelen

ING Groep 2.41 % === AEX-index 0.56 %
De honderd clubs die in Genève aanwezig waren bij de algemene vergadering van de ECA hebben unaniem ingestemd met financiële maatregelen, die moeten leiden tot een gezondere concurrentie en een gezonde huishouding van de topclubs. Dat ook het kersvers benoemde lid Florentino Perez van Real Madrid instemde, was een verheugend signaal voor de vertegenwoordigers.

Madrid spendeerde dit seizoen 250 miljoen euro aan nieuwe spelers en staat voor 800 miljoen euro in het krijt. Om het Europese voetbal op lange termijn gezond te houden, werden maatregelen aangekondigd. De belangrijkste is de verplichting, om op de lange termijn met een sluitende begroting te gaan werken. Hiermee wordt een impuls gegeven aan de jeugdopleiding en het investeren in faciliteiten.

De ECA heeft een financieel controle-orgaan in het leven geroepen om naleving te controleren. Bij de ECA, de European Club Association, zijn 144 clubs uit 53 nationale bonden aangesloten, waaronder alle topclubs uit toonaangevende Europese voetballanden.[telegraaf.nl]

0 reacties :

Een reactie posten