FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 12 oktober 2009

Rechter stelt DSB onder curatele

ING Groep 0.36 % === AEX-index 1.64 %
Minister Wouter Bos van Financiën en president Nout Wellink van de Nederlandsche Bank geven om 13.30 uur een persconferentie bij DNB op het Frederiksplein in Amsterdam over de noodregeling die aan DSB bank is toegekend.

De rechtbank in Amsterdam heeft vanmorgen de noodregeling van kracht verklaard bij de in problemen verkerende DSB Bank van Dirk Scheringa. Dat betekent dat een bewindvoerder de zaken overneemt bij de bank zoals in een surseance van betaling. Tot bewindvoerders zijn benoemd mr J. Schimmelpenninck en J. Kuiper. Schimmelpenninck is curator bij de afhandeling van het Nederlandse deel van de bankroete Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers en was bewindvoerder bij Van der Hoop Bankiers, die in 2005 onderuit ging.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de noodregeling aangevraagd vanwege een grote uitstroom van liquiditeiten die het voortbestaan van DSB op korte termijn in gevaar bracht. Daarnaast staat ook de solvabiliteit bij DSB onder grote druk. In de wet staat dat bij een bank de noodmaatregel van krant wordt als er 'tekenen van gevaarlijke ontwikkelingen zijn en dat er ook geen verbetering wordt verwacht'.[fd.nl]

0 reacties :

Een reactie posten