FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 8 december 2009

Ten Cate weg bij Panathinaikos

Henk ten Cate is per direct vertrokken als trainer van Panathinaikos. Dat maakte de Griekse club vandaag bekend op de website

Voorzitter Nicolas Pateras liet weten de samenwerking in goed overleg met de Nederlandse coach te hebben beëindigd. Ten Cate wordt vervangen door Nikos Nioplias, de huidige trainer van Griekenland onder 21.

„Het was een eer voor me om Panathinaikos te coachen en de resultaten hebben me daarin gesteund”, reageerde Ten Cate. „Ik heb het team opgebouwd. Ik respecteer het dat mensen niet tevreden zijn met het complete plaatje, maar de staf en ik hebben alles gegeven. De beslissing van de voorzitter zal de vriendschap die we hebben niet beïnvloeden.”

Het vertrek van Ten Cate is verrassend. Panathinaikos staat tweede in de Griekse competitie met slechts een punt achterstand op koploper Olympiakos Piraeus. Het elftal won tien van de dertien competitiewedstrijden. In de Europa League staat Panathinaikos tweede in groep F en heeft het aan een gelijkspel tegen Dinamo Boekarest in de laatste groepswedstrijd voldoende om door te stoten naar de knock-outfase.

Ten Cate verloor wel de laatste twee belangrijke wedstrijden met de Griekse grootmacht. Olympiakos was eind november in de competitie te sterk (2-0). In de Europa League verloor Panathinaikos met 1-0 van Frank Rijkaards Galatasaray.

Ten Cate kreeg in juni 2008 de leiding bij Panathinaikos. In zijn eerste seizoen werd de club tweede. In de voorronde van de Champions League was Atletico Madrid in augustus te sterk. Ten Cate was eerder onder meer trainer van Ajax en NAC Breda. [nrc.nl]

0 reacties :

Een reactie posten