FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 26 januari 2010

Duurste plakje kaas ooit voor McDonald's

Hamburgerketen McDonald's moet aan een ex-werknemer een hoge ontslagvergoeding betalen. Vanwege een plakje kaas.

ING Groep 0.37 % === AEX-index 0.35 %
Een vrouw in het Friese Lemmer is onterecht ontslagen door haar werkgever McDonald's. Zij krijgt daarom 4500 euro aan nog te betalen salaris mee. Dat was het oordeel van een rechter in de zaak van de vrouw die haar ontslag had aangevochten. Dat meldt NOS Nieuws.

De lokale manager van het McDonald's-filiaal ontsloeg de vrouw omdat ze een collega tijdens diens pauze een hamburger met een plakje kaas had gegeven. Dat mocht niet van de manager, die haar op staande voet ontsloeg.

'Cheeseburgers zijn duurder'
De redenering van McDonald's in de rechtszaak was dat de hamburger geen hamburger meer was toen dat plakje kaas werd toegevoegd. Daardoor werd het automatisch een cheeseburger, en die zijn nou eenmaal duurder dan een gewone hamburger, betoogde McDonald's.

In de regels van McDonald's staat helder uitgelegd dat collega's elkaar geen gratis producten mogen geven, op straffe van ontslag.

Niettemin vond de rechter het ontslag overdreven. De kosten van zo'n plakje kaas wegen niet op tegen een zwaar middel als ontslag, oordeelde de rechter. Ook woog volgens de rechter mee dat de manager niet eerst een uitleg vroeg aan de vrouw, maar haar zonder pardon ontsloeg.

De vrouw had nog vijf maanden te gaan op haar tijdelijke contract. Die vijf maanden salaris moeten nu gewoon uitbetaald worden. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten