FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 19 januari 2010

Werkgever wil zelf eerder met pensioen

Werkgevers willen zelf liever vroeg met pensioen en niet door hoeven werken tot hun 67ste. Daarnaast zijn ze oudere werknemers liever kwijt dan rijk

ING Groep 1.07 % === AEX-index 0.76 %
Dat blijkt uit een bericht in de Volkskrant, dat citeert uit een nog vertrouwelijk rapport van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI).

Onderzoek
Het NIDI deed onderzoek onder ruim duizend ondernemers met personeel. Daaruit blijkt dat een werkgever gemiddeld op zijn 63ste wil stoppen met werken.

Maar weinig bazen wensen door te werken na hun 63ste en slechts 10 procent wil na het 65ste levensjaar nog door.

Dat werknemers langer aan de slag blijven, is volgens de werkgevers een goed idee. Maar niet in hun eigen bedrijf, schrijft de Volkskrant op basis van het onderzoek.

Oud personeel liever kwijt
Sterker nog, bazen zien het vervroegd met pensioen sturen van personeel als een manier om de recessie het hoofd te bieden.

Maar de werkgevers zien ouder personeel sowieso liever gaan. Zij worden door de werkgevers gezien als niet flexibel, duur, vaker ziek en minder productief. Van de ondernemers heeft 70 procent nooit aan een werknemer gevraagd om te blijven als die medewerker eerder met pensioen wilde. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten