FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 15 februari 2010

Barbie wordt een nerd

Barbie wordt een computerspecialist. Dat is het gevolg van een online enquête die speelgoedfabrikant Mattel heeft gehouden.
Een roze laptop, een Bluetooth-oortje en een roze bril met zwaar montuur, dat zijn de accessoires die de nieuwe barbiepop met zich meedraagt.


Maar die accessoires kunnen natuurlijk bij elke kantoorfunctie horen.
Het enige waarmee de nieuwe barbie verraadt dat ze in computers is geïnteresseerd, is de binaire code op haar T-shirt.

Half miljoen stemmers
De carrièrewending van de pop volgt op een enquête die Mattel op internet heeft gehouden. Meer dan een half miljoen mensen brachten hun stem uit.

Het mag weinig verwondering opwekken dat zo’n internetstemming werd overheerst door mensen die intensief de computer gebruiken. Aan de andere kant was er ook een aparte bevraging voor alleen meisjes. Zij kozen voor barbie de iets glamoureuzere carrière van nieuwslezeres.

De imagoverandering past in barbies project om jonge meisjes te inspireren. Het is inderdaad mogelijk dat meisjes door de nieuwe pop het beroep van computerdeskundige als volwaardige optie voor een carrière gaan aanzien. Al is de kans groot dat ze liever de barbie hebben met de (zo goed als onbereikbare) carrière als nieuwslezeres. [zdnet.nl]

0 reacties :

Een reactie posten