FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 25 februari 2010

Recognizr identificeert je op basis van foto

Stel: je ziet op straat of in de bus iemand die je ergens van kent, maar je weet niet meteen een naam op hem of haar te plakken. Dankzij Recognizr kun je op basis van een foto te weten komen wie die persoon is.

Recognizr is een nieuwe applicatie van het Zweedse The Astonishing Tribe (TAT). Het programma speurt met behulp van een foto sociale netwerken af, op zoek naar informatie. Dat staat te lezen in een artikel in Popular Science, waarin de technologie augmented identity genoemd wordt.

“TAT heeft een applicatie ontwikkeld waarmee alle informatie over een persoon en zijn leven op sociale netwerken gebundeld wordt door een camera op zijn gezicht te richten. Gezichtsherkenningstechnologie wordt samengegooid met cloudcomputing, augmented reality en de complexe digitale levens die velen van ons op het internet leiden”, aldus Popular Science.

Een beetje beangstigend, en allicht ook de natte droom van veel adverteerders, maar dat beseffen de makers ook zelf. Wie op deze manier wil gevonden worden, moet intekenen op de dienst en een profielfoto uploaden om herkend te worden door Recognizr.

De applicatie zou beschikbaar worden voor iPhone en Android, maar op dit moment is ze nog niet publiekelijk verkrijgbaar. [zdnet.nl]

0 reacties :

Een reactie posten