FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 11 maart 2010

Bank 'steelt' papegaai vermeende wanbetaler

Bank of America heeft het huis van een Amerikaanse vrouw verzegeld en haar papegaai Luke meegenomen. Ten onrechte, zo bleek. De vrouw eist nu een dikke schadevergoeding.

ING Groep 0.16 % === AEX-index 0.57 %
De 46-jarige Angela Iannelli en haar elfjarige papegaai Luke werden ruim een week van elkaar gescheiden, toen de Bank of America Iannelli's huis met een hangslot afsloot. Voordat de bank de woning liet verzegelen, werd Luke in beslag genomen.

Een lokale medewerker was in de veronderstelling dat het huis leeg was en dat Ianelli haar hypotheekkosten niet meer kon betalen. Ten onrechte, zo geeft Bank of America nu toe in zakenkrant The Wall Street Journal.

Schadevergoeding
De emotionele scheiding van de vrouw en haar papegaai vond in oktober 2009 plaats. Iannelli was niet thuis toen haar gas en licht werden afgesloten en haar huisdier werd 'gestolen'.

Maandag 8 maart eiste zij een schadevergoeding van 50.000 dollar - bijna 37.000 euro - van Bank of America, zo meldt de Amerikaanse zakenkrant 11 maart. Het verdwijnen van haar papegaai zou Iannelli emotioneel zwaar hebben geraakt.

Ophalen van huisdier
Toen ze de verdwijning van haar Luke bemerkte, zouden bankmedewerkers ontkend hebben te weten waar de papegaai was. Uiteindelijk moest Iannellli ongeveer 130 kilometer rijden om haar huisdier op te halen.

Bij de hereniging van Iannelli en Luke maakte de papagaai een nerveuze indruk, zegt de vrouw tegen The Wall Street Journal. Het gaat nu echter weer goed met het beestje. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten