FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 29 maart 2010

Krijgt 'Met het Oog op Morgen' nieuwe tune?

Het Radio 1-programma ‘Met het Oog op Morgen’ is op zoek naar een nieuwe tune. Na bijna 35 jaar ‘Gute Nacht Freunde’ van Reinhard May is het tijd voor iets anders, is te lezen op de website van het radioprogramma. Luisteraars mogen meebeslissen wat de nieuwe tune wordt. Ze kunnen hun voorkeur kenbaar maken bij de redactie, voor donderdag 1 april.

Tijdens de uitzending van afgelopen zondag (28 maart) werd de tune bruut afgebroken. Vervolgens gaf presentator John Jansen van Galen namens de redactie van ‘Het Oog’ toelichting:

"Hooo! Zo is het genoeg geweest. Dit was voor de 11.684-ste uitzending Reinhard May met ‘Gute Nacht Freunde’. Aan alles komt een eind. We hebben door de jaren heen te veel klachten gekregen. Over de oubolligheid van het lied, de verkapte propaganda voor roken en over dat Duits, speciaal op 4 mei. Het is nu basta. De directie heeft besloten dat hier een eind aan moet komen en daar zijn we het van harte mee eens. Daarom hoort u op donderdag een nieuwe tune, die door u wordt gekozen."

Suggesties
De redactie van ‘Het Oog’ heeft al een paar suggesties gedaan voor een nieuwe tune: ‘What a wonderful world’ van Louis Armstrong of ‘Morning has broken’ van Cat Stevens. Presentator John Jansen van Galen heeft ook een favoriet, ‘Take the A train’ van Duke Ellington. Op de website van 'Met het Oog op Morgen' stromen de reacties binnen. Veel mensen denken dat het om een 1 april-grap gaat.

Geschiedenis tune
Dat is overigens zeer aannemelijk. Toen ‘Met het Oog op Morgen’ 35 jaar geleden begon, was er veel weerstand, vanwege de Tweede Wereldoorlog, tegen de Duitstalige tune. De redactie heeft zich overigens weinig aangetrokken van de bezwaren tegen de tune. Wel was de tune op 4 mei 1980 vanwege de Dodenherdenking niet te horen. Waarom zou er na 35 jaar wel gehoor worden gegeven aan bezwaren van luisteraars? Op donderdag zal er meer duidelijkheid zijn. Luisteraars kunnen suggesties sturen naar oog@nos.nl. [radio.nl]

0 reacties :

Een reactie posten