FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 18 maart 2010

Op je 50ste met pensioen? Kapper in Greece!

In Griekenland kan je als kapper op je 50ste al met pensioen. Een scala aan uitzonderingen maakt dat mogelijk.Een kapper wordt zijn hele werkende leven geconfronteerd met chemische ingrediënten in haarverfproducten. En daarom mogen Griekse kappers veel eerder met pensioen: vrouwen op hun 50ste, en mannen op hun 55ste.

ING Groep 1.55 % === AEX-index 0.32 %
(Z24 wist niet dat chemische ingrediënten het onderscheid tussen man en vrouw zien en de één zwaarder toetakelen dan de ander.)

Volgens de New York Times bestaan er tachtig banen die riskant zijn en daarom in Griekenland (veel) lagere pensioenleeftijden kennen. De regels zijn opgesteld na overleg tussen de overheid en de vele vakbonden en belangenverenigingen in het land. Als gevolg daarvan zal ongeveer 14 procent van de beroepsbevolking met de 61e verjaardag al met pensioen gaan.

Bacteriën
Wat te denken van presentatoren bij radio en televisie, bijvoorbeeld? Zij mogen eerder met pensioen omdat ze een groot risico lopen. In de stof- en windkapjes op microfoons zitten mogelijk veel schadelijke bacteriën, heeft iemand ooit bedacht, en dus lopen de presentatoren een groot risico op infecties.

Om de kans daarop te beperken moeten ze niet te lang aan zulke bacteriën blootgesteld worden, en dus moeten ze eerder met pensioen kunnen gaan.

Muzikanten ook risicogroep
Griekse muzikanten die blaasinstrumenten gebruiken hebben het ook zwaar. Door het constante geïnhaleer en geblaas lopen zij meer kans op permanente maagproblemen, constateerde iemand, en dus moeten ook zij eerder met pensioen kunnen om dat risico te verkleinen.

Leuk voor de pensionado's die met een glas ouzo en een fetasalade in het zonnetje kunnen gaan zitten in de haven, minder leuk voor de staatskas. Want dankzij dit soort maatregelen lopen de overheidsfinanciën dankzij de vergrijzing over 30 jaar volledig uit de hand. De kredietcrisis, de daarop volgende recessie en het geknoei met statistieken door voormalige regeringen maakten de problematiek urgent. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten