FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 17 maart 2010

Sony betaalt 200 miljoen voor 10 Jackson-cd's

Sony heeft de rechten voor tien albums van Michael Jackson gekocht. De erven Jackson ontvangen minstens 200 miljoen dollar.

ING Groep 2.37 % === AEX-index 1.12 %
De komende zeven jaar mag Sony tien albums van Michael Jackson uitgeven. Hierop zullen bekende nummers staan en nog niet eerder uitgegeven liedjes. De erfgenamen van de in 2009 overleden popster ontvangen minimaal 200 miljoen euro.

Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal.

Voor dat bedrag mag de platenmaatschappij cd's uitgeven en geld vragen voor het gebruik van Jacksons muziek in onder meer computerspelletjes en films. De rechten op de verkoop van Jackson-hebbedingen zijn geen onderdeel van de afspraak.

Recorddeal
Volgens platenmaatschappij Sony en de erven Jackson is de overeenkomst de duurste muziekdeal ooit. Dit is, zo schrijft de zakenkrant, opmerkelijk, gezien de teruglopende cd-verkopen in de afgelopen jaren.

De grootste sterren zijn echter een belangrijke inkomstenbron voor platenmaatschappijen. De erven Jackson verwachten rond juni 2010, een jaar na het overlijden van Michael Jackson, ongeveer 250 miljoen dollar verdiend te hebben aan cd's, merchandise en bioscoopkaartjes voor de film This is it.

De erfgenamen van de King of pop zullen de miljoenen uit de nieuwe deal kunnen gebruiken om Jacksons hoge schulden af te betalen. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten