FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 26 maart 2010

Superluxe slapen in de lucht

In een tijd waarin veel luchtvaartmaatschappijen alles simpeler en goedkoper maken, besluit een handjevol om juist de andere kant op te gaan. Zij kiezen voor hyperluxe.

ING Groep 0.44 % === AEX-index 0.52 %
De luchtvaartbranche heeft het moeilijk. Volgens cijfers van de International Air Transport Association (IATA) is het aantal passagiers tussen 2007 en 2009 met 10,7 procent gedaald.

Vooral de duurdere klassen hebben het moeilijk: het aantal passagiers dat business of first class vloog, daalde in dezelfde periode met 20 procent. Dat is extra zuur als je bedenkt dat de luchtvaartmaatschappijen daar zo'n 30 procent van de inkomsten vandaan halen.

Dit leidde ertoe dat de meeste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en internationale spelers als Qantas en Air Canada hun first class drastisch verkleinden of zelfs helemaal afschaften. Enkele premium maatschappijen als Eos en Silverjet gingen zelfs failliet.

Superluxe privésuites
Geheel tegen deze trend in, besloot een aantal maatschappijen om juist voor superluxe te gaan. In hun nieuwe Airbus A380's hebben zij privésuites gebouwd, zodat de reiziger tijdens zijn vlucht niet gestoord wordt door zijn medepassagiers. Het prijskaartje dat aan dit privilege hangt is flink: een enkele reis Parijs-Singapore met Singapore Airlines begint bij 5361 euro.

De keuze voor suites komt ook voort uit de fysieke kenmerken van de A380, dat toestel biedt immers veel meer ruimte. Die ruimte zou kunnen worden gebruikt om de economy class meer beenruimte te geven, maar dan zou niemand meer betalen voor de business class.

Momenteel zijn er vier luchtvaartmaatschappijen die suites aanbieden, Emirates, Singapore Airlines, Etihad en het Indiase Jet Airways. Waarvan Emirates de enige maatschappij is die vanaf Amsterdam vliegt, vanaf mei kunnen de supperrijken op Schiphol in hun suite stappen. Naast services tijdens de vlucht krijgen mensen die een suite boeken, vaak ook allerlei andere services. Zoals express check in, eigen lounges en een auto met chauffeur.

Bekijk hier de slideshow: Luxe in de lucht. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten