FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 20 april 2010

Geen strippenkaart meer in Amsterdam

Vanaf 3 juni kan in Amsterdam niet meer met de strippenkaart worden gereisd. Minister Eurlings heeft de Tweede Kamer laten weten dat vanaf dat moment alleen nog de ov-chipkaart kan worden gebruikt.

De ov-chipkaart is nu in Amsterdam alleen verplicht in de metro, maar vanaf juni komen daar de tram en de bus bij. Volgens Eurlings staat inmiddels vast dat de reizigers met de chipkaart niet duurder uit zijn.

Spotjes en posters
Stadsregio Amsterdam is blij met de beslissing van de minister. De komende tijd zal Stadsregio samen met het GVB, Arriva en Connexxion de reizigers informeren over het verdwijnen van de strippenkaart. Zo komen er spotjes en posters om mensen aan te sporen hun kaarten op te maken en een ov-chipkaart aan te schaffen.

Ook het GVB is blij dat de strippenkaart vervangen wordt door de ov-chipkaart. Het systeem is volgens een zegsvrouw stabiel en wordt inmiddels door 80 procent van de Amsterdammers gebruikt.

Amsterdam is de tweede stad in Nederland waar de strippenkaart definitief wordt afgeschaft. Rotterdam was de eerste. [nos.nl]

0 reacties :

Een reactie posten