FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 22 april 2010

Gratis browsergame: Lord of Ultima

Spelletjesontwikkelaar Electronic Arts kondigt een nieuwe browsergame aan: Lord of Ultima. Het spel vindt plaats in de Ultima-wereld van eerdere spelletjes en laat spelers steden bouwen, allianties afsluiten en vijanden veroveren.

Fans van het real time strategy-genre (RTS) kunnen hun heerschappijvaardigheden loslaten op een nieuwe online spelwereld. In de gratis RTS van het Duitse EA Phenomic probeer je als speler de macht over Caledonia te verwerven.

Het spel situeert zich in het eerdere gedachtegoed van de Ultima-spellenreeks. Spelers krijgen bij aanvang de controle over een middeleeuwse stad in het verre Caledonia. Daar begint de bevolking aan een nieuwe start na de teloorgang van het vroegere Sosaria.

Doel van het spel
Om macht te verwerven, moet je grondstoffen vergaren en je stad verder uitbreiden. Als je dat wil, kan je een leger opbouwen, maar vanaf dat moment kunnen andere spelers ook jou aanvallen. Mocht je leger falen of valt je stad in de handen van de vijand, dan begin je gewoonweg op een andere plek opnieuw.

Meer sociale of megalomane spelers kunnen een alliantie vormen met anderen. Hoe groter je alliantie, hoe meer macht je kunt uitoefenen over andere, zwakkere spelers. De alliantie die over het meeste grondgebied beschikt, mag zich vervolgens Lord of Ultima noemen.

Farmville?
Het concept van Lord of Ultima doet een beetje aan het populaire Facebookspel Farmville denken. Ook daar kan je een boerderij opbouwen en grondstoffen verzamelen.

Een nog belangrijkere overeenkomst is het systeem van micro-payments dat EA wil inbouwen. Om te spelen hoef je niet te betalen, maar wie dat wel doet, krijgt een aantal bonussen die een voordeel tegenover andere spelers bieden. [zdnet.nl]

0 reacties :

Een reactie posten