FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 27 april 2010

Panoramafoto's maken

Om panoramafoto’s te maken kun je peperdure apparatuur aanschaffen, of software inzetten waarmee je losse foto’s naadloos aan elkaar rijgt. Microsoft ICE behoort tot deze laatste categorie.

MS ICE staat voor Microsoft Image Composite Editor en is gratis voor niet-commercieel gebruik. Na installatie kun je meteen aan de slag. Je hoeft slechts alle bij elkaar passende fotobestanden voor je panorama in groep naar het hoofdvenster te verslepen of ze te importeren. Houd er wel rekening mee dat voor een mooi resultaat de foto’s elkaar wat horen te overlappen.

MS ICE analyseert je foto’s en tracht hieruit automatisch een panoramafoto te distilleren. Blijkt die niet geheel naar wens, dan kun je het altijd nog met een andere camerabeweging proberen.

Projectie, kromming en centrum
Verder kun je ook de projectie (waaronder Perspective, Cylinder en Sphere) en het centrum van het panorama aanpassen. Via een sleepbeweging met de muis is het ook mogelijk het panorama te bewegen of een andere kromming mee te geven. Eventueel moet je het resultaat ook nog wat bijsnijden.

Is alles naar wens, dan kun je het resultaat – na het instellen van de schaalgrootte en de het exportformaat – opslaan als bmp, jpeg, png,tiff of psd. Maar indien je de client hebt geïnstalleerd, kun je het ook uploaden naar de Photosynth-stek. Of je kiest een exotisch formaat als HD View en Deep Zoom. Die maken het mogelijk via een plug-in het panorama ‘interactief’ in een browser te bekijken.

MS ICE downloaden doe je op de site van Microsoft Research. Daar kun je kiezen uit een versie voor 32 bit- of 64 bitsystemen. [clickx.nl]

0 reacties :

Een reactie posten