FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 18 mei 2010

Nieuw Hotmail lijkt op Gmail

Microsoft wil de marktpositie van zijn Hotmail opkrikken door het delen van foto’s en documenten makkelijker te maken. De nieuwe versie van de dienst is vanaf juli of augustus beschikbaar.

Ook al heeft Hotmail meer actieve accounts dan zijn concurrenten, de dienst loopt achter wat betreft het toevoegen van nieuwe functies. Bovendien heeft Yahoo meer accounts in de Verenigde Staten en groeit Google harder dan Hotmail.

Microsofts corporate-vicepresident Chris Jones bevestigde deze positie afgelopen maandag tijdens een vergadering in San Francisco: “We zijn niet waar we willen zijn.”

Delen moet makkelijker
Dit veranderen doet het bedrijf door het delen van foto’s en Officedocumenten via zijn maildienst te vereenvoudigen. Hiervoor zijn webgebaseerde bewerkingtools en opslaan in de cloud verantwoordelijk. Zo is een zware bijlage mailen niet meer nodig, maar volstaat het om een link te sturen naar het bestand in SkyDrive, de online opslagdienst van Microsoft.

De nieuwe versie maakt het eveneens mogelijk om foto’s en video’s te bekijken via andere diensten, zoals Flickr en Youtube, zonder dat je Hotmail moet verlaten. Met de sweep-optie kan je eenvoudig berichten van een bepaalde afzender in een nieuwe map of de prullenbak plaatsen.

Verder maakt de dienst eigen e-mailfilters voor onder andere updates van sociale netwerken. Volgens Jones is dit de meest significante update ooit sinds de complete make-over van Hotmail vier jaar geleden.

Mobiel
Ook het mobiel gebruik van Hotmail wordt verbeterd. Microsoft gaat Exchange ActiveSync inzetten om Windows Live e-mail, de agenda en contacten te synchroniseren met smartphones. Om zowel Hotmail als een Exchange-account te beheren, hebben gebruikers een telefoon nodig die twee ActiveSync-koppelingen ondersteunt, zoals de Palm Pre. Windows Phone 7 en iPhone OS 4 zullen eveneens geschikt zijn.

Meerdere e-mailnamen
Wat in de nieuwe versie nog niet verandert, maar er mogelijk wel later aankomt, zijn de mogelijkheden om meerdere e-mailnamen te beheren in één account en slechts de naam van een account te wijzigen. Dit is handig, want zo blijven de e-mailgeschiedenis en contactenlijst behouden. [zdnet.nl]

0 reacties :

Een reactie posten