FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

vrijdag 25 juni 2010

Het olielek in beeld

Vandaag maakte BP bekend dat de kosten van het bestrijden van het olielek in de Golf van Mexico voor de oliemaatschappij zijn opgelopen tot 2,35 miljard dollar (1,9 miljard euro). Ook kelderde de aandelenkoers van de Britse oliemaatschappij op de beurs in Londen naar het laagste niveau in veertien jaar. Het fonds stond op een verlies van ruim 7 procent op iets boven de 300 pence.

BP had deze week nieuwe problemen met het dichten van het lek in de Golf van Mexico, was gisteren te lezen in nrc.next. Een onderwaterrobot botste tegen het systeem waarmee BP een deel van de olie opvangt. Daardoor moest de kap die over het lek is geplaatst weer worden weggehaald. Die kap vangt elk etmaal 2,6 miljoen liter olie op, 1,7 miljoen liter wordt verbrand. Intussen is de kap wel weer teruggeplaatst.

Hoeveel geld en vooral hoeveel olie die ruim 39 miljoen gallon (1 US gallon is 3,785 liter) verspilde olie is, wordt nog duidelijker in beeld. Bekijk hier een fotoserie van onder andere de eerste olieslachtoffers en reken hier uit hoe groot de olievlek is, in vergelijking met je eigen woonplaats. Een interactieve tijdlijn op de site van The Financial Times, laat zien hoe de schoonmaakkosten zich verhouden tot de verspilde liters. [nrcnext]

0 reacties :

Een reactie posten