FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 26 juli 2010

YoWindow 2.0

Om te zien welk weer het is, hoef je niet langer door het raam te kijken. YoWindow toont het je in een geanimeerde visuele presentatie op het scherm.

Nadat je de tool hebt geïnstalleerd geef je eerst je eigen locatie op. Standaard krijg je alleen de grote steden te zien (met meer dan honderdduizend inwoners), maar onder het menu Alle locaties vind je ook veel gemeentes terug.

Zodra je een locatie hebt aangeduid – omschakelen naar een of meer andere locaties is maar een muisklik ver – krijg je dan een realtime-animatie met het huidige weer te zien: een weids landschap met een huisje, bewegende wolken en neerslag (als die er volgens de weersvoorspelling horen te zijn) en de zon of de sterren.

Via een schuifbalk kan je echter snel naar een ander tijdstip van de dag overgaan, zodat je in één oogopslag ziet welk weer het bijvoorbeeld ’s avonds zal worden.

Gevoelstemperatuur
In de gratis versie van YoWindow krijg je ook het weer te zien voor de komende drie dagen. Andere nuttige informatie die op het scherm verschijnt: (gevoels)temperatuur, windsnelheid, luchtdruk en vochtigheidsgraad. Je leest ook af hoe recent de waarnemingen zijn, en die blijken vaak minder dan één uur oud.

Leuk is ook dat YoWindow zich als een schermbeveiliger laat instellen met ongeveer dezelfde opties. Alleen jammer dat je de standaardtekening niet door een eigen afbeelding kunt vervangen. [zdnet]

0 reacties :

Een reactie posten