FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 23 augustus 2010

Zo maak je een super password

Als het aan de wetenschappers van het Georgia Tech Research Institute ligt zijn wachtwoorden van acht tekens verleden tijd.Uit onderzoek van het instituut blijkt dat veilige wachtwoorden een minimale lengte van twaalf tekens moeten hebben.

ING Groep 0.61 % === AEX-index 0.16 %
In minder dan twee uur tijd lukte het de wetenschappers acht tekens tellende wachtwoorden te kraken, zo meldt CNN.Toen zij dit probeerden met een woord van twaalf tekens, kwamen zij erachter dat het ruim 17 jaar zou duren voordat het wachtwoord gekraakt zou zijn. Volgens onderzoeker Richard Boyd zijn twaalf tekens een minimale vereiste om hackers weg te houden.

Gebruik symbolen
Door de toegenomen rekenkracht van moderne videokaarten zijn langere wachtwoorden onvermijdbaar. Hackers zijn in staat duizend miljard combinaties per seconde uit te proberen. Er geldt dus: hoe langer het wachtwoord hoe meer combinaties. Dus hoe veiliger het wachtwoord.

Wanneer een website alleen korte wachtwoorden toestaat, luidt het advies: maak het meest complexe en langst mogelijke wachtwoord. Er zijn 95 tekens op een standaard toetsenbord te vinden waarvan er slechts 26 letters zijn. Het is dus handig om vaker symbolen te gebruiken in plaats van letters, om het wachtwoord complexer te maken, aldus de onderzoekers.

Woorden makkelijk te kraken
Gewone woorden zijn erg gemakkelijk te hacken, omdat het voor de hacker mogelijk is alle woorden uit het woordenboek automatisch te proberen.

Het onthouden van verschillende lange wachtwoorden is het lastigst. Er zijn sites waar je als het ware je wachtwoorden op kunt bergen. Of sites, zoals Yahoo en Facebook, die met één inlog, toegang bieden tot meerdere websites. Beide methodes zijn gemakkelijker in gebruik, maar een grotere prooi voor de hacker. Omdat de hacker nog maar één wachtwoord moet zien te achterhalen.

Een alternatief is de token. Deze wordt steeds vaker ingezet voor een veilige inlog. Op de token, een stickje van sleuthangerformaat, lees je een cijfercombinatie af. Deze cijfercombinatie verandert een x-aantal keer per minuut. In combinatie met een vaste inlognaam en vast, eerste deel van het wachtwoord is deze manier redelijk veilig. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten