FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 23 september 2010

Facebook wil rijk worden met eigen munt

Sociale-netwerksite Facebook wil niet alleen geld verdienen met advertenties. Een eigen munt waarmee je op Facebook kunt betalen, moet een miljardenbusiness opleveren.

ING Groep 1.35 % === AEX-index 0.45 %
Het kan niet op voor Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Als 26-jarige prijkt hij op de Forbes-lijst van rijkste Amerikanen op de vijfendertigste plaats, boven Apple's Steve Jobs die het met plek 42 moet doen.

Zuckerberg en zijn Facebook hebben niettemin volop ambities. Eén van de plannen is de uitbouw van het concept 'Facebook Credits', zo signaleert The New York Times.

Facebook-munt
In de VS distribueert Facebook 'Credits', een credit card waarmee je online betalingen kunt doen en die geladen wordt met vijftien echte valuta, waaronder de dollar en de euro.

Gebruikers rekenen vervolgens online af met eenheden van 'Credits', waardoor het systeem als een virtuele munt fungeert.

Begin deze maand werd een nieuwe mijlpaal bereikt, doordat Zynga, een belangrijke ontwikkelaar van Facebook-toepassingen en games alleen nog maar in 'Credits' afrekent, als er bij online-spelletjes virtuele goederen worden gekocht.

Internetbetalingen
De markt voor virtuele aankopen op Facebook bereikt dit naar naar verwachting een omvang van 835 miljoen dollar, schat onderzoeksbureau Inside Network. Facebook wil van de betalingen met 'Credits' op het eigen netwerk een miljardenbusiness maken, aldus de NYT.

De volgende uitdaging is om 'Credits' van Facebook ook op andere betaalsystemen op internet geaccepteerd te krijgen. Ofwel: echt de concurrentie aangaan met officiële valuta.

Analist Mark Mahaney van Citigroup heeft er een hard hoofd in, laat hij weten aan de NYT. Internetbedrijven als Google en Amazon hebben op vergelijkbare wijze geëxperimenteerd met online betaalsystemen, maar zonder succes. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten