FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

woensdag 29 september 2010

Hoeveel keer moeten we 'het' met elkaar doen?

Prenups, beter bekend als huwelijkse voorwaarden, worden in de Verenigde Staten steeds gedetailleerder. Voogdij over huisdieren wordt vooraf geregeld, maar zelfs het aantal keer dat men gemeenschap dient te hebben.

ING Groep 1.08 % === AEX-index 0.69 %
Uit een onderzoekje door de Amerikaanse Academie van Huwelijksadvocaten (AAML) blijkt dat steeds meer aanstaande echtparen lijvige contracten opstellen met daarin onder meer clausules over vreemdgaan, pensioenrechten en zelfs de voogdij over huisdieren, zo meldt het Amerikaanse persbureau Reuters.

Schulden
De redenen voor het opstellen van de voorwaarden lopen zeer uiteen en zijn zeker niet alleen van toepassing op rijkere mensen. Zo vertelt een advocaat dat het voorkomt dat er in de voorwaarden staat dat de ene partner niet aansprakelijk is voor de schulden die de andere partner voor het huwelijk is aangegaan.

Maar er zijn nog legio andere clausules die momenteel graag gebruikt worden in Amerikaanse prenups.

Tekenbonus
Zo kreeg een vrouw bijvoorbeeld een “tekenbonus”van 1 miljoen dollar omdat zij haar goede baan vaarwel zei om bij haar aanstaande te zijn. “Mijn cliënt geeft haar carrière als veelbelovend accountant op om met een basketballer te trouwen die voor zijn werk regelmatig moet verhuizen. Vanwege de verloren carrièrekansen is er om deze bonus gevraagd”, vertelt de advocaat aan het persbureau Reuters.

Maar er zijn ook clausules over welke partner er in het geval van een scheiding de voogdij over het huisdier krijgt. Wie het echt grondig wil aanpakken, regelt ook wie er de eventuele jongen krijgt van de hond of kat.

Sky is the limit
Clausules over overspel en de verwachtingen van het huwelijk zijn ook schering en inslag. Er zijn clausules die bijvoorbeeld vastleggen hoeveel keer per week het echtpaar gemeenschap moet hebben, en hoe vaak ze apart van elkaar uit mogen gaan. Zoals een advocaat het samenvat: The sky is the limit. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten