FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

maandag 18 oktober 2010

Vrijstaand huis veel te hoog geprijsd

De vraagprijs voor vrijstaande huizen is nog steeds te hoog. Het verschil tussen wat de verkoper wil hebben en de uiteindelijke verkoopprijs is gemiddeld 32 procent.

ING Groep 0.13 % === AEX-index 0.08 %
Verkopers vragen op dit moment gemiddeld 520 duizend euro voor hun vrijstaande woning. De gemiddelde verkoopprijs van vrijstaande woningen was volgens het kadaster in september 2010 394 duizend euro. Daarmee ligt de vraagprijs 32 procent hoger dan de uiteindelijke verkooprijs.

Dat blijkt uit een analyse van softwarebedrijf Dankers & Frank op basis van de huizenprijzen op Funda.nl in het derde kwartaal van 2010.

Te hoge vraagprijs
Hoewel een deel van dit gat kan worden verklaard doordat vooral goedkopere huizen sneller verkopen in crisistijd, is het duidelijk dat vrijstaande woningen nog steeds veel te hoog in de markt worden gezet.

Vorig jaar was het verschil overigens nog groter. In september 2009 lag de vraagprijs 40 procent hoger dan de gemiddelde transactieprijs van vrijstaande woningen.

Het is geen verrassing dat met name verkopers van vrijstaande huizen langzaam zijn in het aanpassen van de prijs. Verkopers van vrijstaande huizen hebben vaak minder haast om te verhuizen, zo constateerde Z24 na gesprekken met diverse makelaars voor een slideshow over huizen die al jaren achtereen te koop staan.

Wie al een vrijstaande woning bezit, heeft meer zitvlees dan een gezin met jonge kinderen dat op een flatje woont en dringend meer ruimte nodig heeft.

Appartementen en tussenwoningen
Het verschil tussen de vraagprijs en de transactieprijs is bij appartementen daarom ook kleiner: 25 procent. Het kleinst is de kloof tussen vraag- en transactieprijs van tussenwoningen, iets meer dan tien procent. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten