FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 7 oktober 2010

Wat doet de huizenprijs bij jou in de buurt?

De huizenprijzen zijn in het derde kwartaal gemiddeld met 1,3 procent gedaald. Maar de verschillen per regio zijn fors. Wat doet de huizenprijs bij jou in de buurt?

De malaise op de woningmarkt houdt aan. Zoveel is wel duidelijk. Met name op het platteland zijn de prijzen dit kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009 flink gedaald.

Rond Eibergen in de Achterhoek daalde de huizenprijs met ruim tien procent, maar ook bijvoorbeeld rond Bergen op Zoom in West-Brabant daalde de prijs met meer dan tien procent.

Ging het dan nergens goed? Wel in Amsterdam, waar de huizenprijs met 7,2 procent steeg. Maar die stijging is een gemiddelde.

Benieuwd naar de woningprijzen bij jouw in de buurt? Klik hier voor de interactieve kaart van Nederland.

Goedkopere, goed onderhouden appartementen verkochten wel, maar duurdere huizen gingen een stuk minder, zo meldde NVM-voorzitter Gert Hukker donderdag op de persconferectie waar woningmarktcijfers over het derde kwartaal 2010 werden gepresenteerd.

Rotterdam en Utrecht lager
In de andere grote steden, viel de daling in de prijs in vergelijking met het platteland mee. In Rotterdam daalde de prijzen met 3,7 procent, in Utrecht met 1,3 procent en in de Den Haag stegen de prijzen met een half procentje. Opvallend was echter vooral dat er veel minder woningen werden verkocht. [z24.nl]

0 reacties :

Een reactie posten