FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

dinsdag 16 november 2010

Heitje voor een karweitje

Wie over weinig vrije tijd beschikt, heeft natuurlijk geen zin om die spaarzame momenten te besteden aan vervelende klusjes zoals strijken, schoonmaken en de belastingaangifte invullen. Speciaal voor mensen met een goed gevulde portemonnee, maar weinig tijd, zette Z24 de volgende diensten op een rijtje die je al je vervelende klussen uit handen nemen.

ING Groep 2.27 % === AEX-index 1.83 %
Het is een bekende paradox: wie veel tijd heeft, heeft vaak weinig geld. En voor wie veel geld heeft, is tijd weer schaars. Voor wie tot de laatste categorie mensen behoort, er zijn tegenwoordig veel meer zaken dan alleen het schoonmaken van je huis uit te besteden. Z24 zette er een aantal op een rijtje:

Strijkservice
In ons land zijn er tal van bedrijfjes actief die tegen betaling die enorme berg strijkwas voor je wegwerken. Bij de meesten kun je je was laten ophalen en gestreken en wel laten thuisbezorgen. In de regel werken de professionele strijkers met een prijslijst waarbij je per stuk afrekent. De prijzen kunnen flink uiteenlopen. De prijs voor het strijken van een overhemd varieert grofweg van 1 euro tot 1,75 euro. Op een volle wasmand kan het dus best lonen om te shoppen. Op deze website is een overzicht te vinden van verschillende strijkservice bedrijven door heel Nederland.

Honden uitlaatservice
Steeds meer hondenbezitters zijn bekend met de mogelijkheid om het uitlaten van hun viervoeter uit te besteden. Door heel Nederland zijn er honden uitlaatservices die de hond thuis op komen halen en na een uur wandelen weer bij de eigenaar thuis afleveren. Voor zo’n uurtje ravotten met andere honden in de natuur bent u tussen de 7,25 en 15 euro kwijt, afhankelijk van de dienst die je kiest. De tweede hond kan vaak tegen een korting mee en bovendien bieden veel bedrijfjes die tegen betaling de hond uitlaten ook andere, gerelateerde diensten aan. Zo kunt u vaak ook uw kat, konijn of parkiet door de dierenvrienden laten thuis verzorgen terwijl u weg bent.

Kok aan huis
Etentje maar geen tijd en zin om boodschappen te doen en uitgebreid in de keuken te staan? Geen nood. Je kunt altijd nog een chef kok bij je thuis laten komen om voor je te koken. Een stuk duurder dan een afhaalpizza, maar dan heb je ook een zeer culinaire maaltijd.

Part time personal assistant
Voor wie niet de hele week een persoonlijke assistent nodig heeft, maar wel graag een paar uur per week een assistent zou willen, zijn er ook personal assistants (PA’s) die part time in te huren zijn. Je part time PA kan allerlei karweitjes van je overnemen zoals het oplossen van je internetproblemen of het boeken van een romantisch weekendje weg met je geliefde. Uurtarieven variëren van 21,50 euro per uur tot bijna 60 euro per uur, afhankelijk van het werk.

Voor wie als een berg opziet tegen het doen van de administratie, zijn er ook personal assistants en planners die zich specifiek toeleggen in het overnemen van dit soort saaie klusjes.

Virtuele assisitent
Voor alle karweitjes die via het internet te doen zijn, is het mogelijk om een virtuele assistent in te huren. Vooral in de Verenigde Staten wordt er gretig gebruik gemaakt van virtuele assistenten voor zeer uiteenlopende taken: van het bijhouden van je facebookpagina en je twitter-account tot het kopen van een bos bloemen voor je zieke vriend. De virtuele assistent is doorgaans goedkoper dan een fysieke assistent omdat de virtuele assistent zich vaak in een land bevindt waar de lonen een stuk lager liggen (zoals India). Voorbeelden van een dergelijke dienst is www.getfriday.com waar je iedere maand een bundel aan uren kunt kopen. Engels (of Duits) is de voertaal bij het instrueren van je online hulpje en wees zo concreet mogelijk.

Sollicitatiebrief schrijven
Beschik je niet over een vlotte pen, maar wil je wel graag een andere baan? Je kunt zelfs het schrijven van een sollicitatiebrief door een ander laten doen. Inclusief het opstellen van een net cv uiteraard. De kosten van het uitbesteden van deze schrijfklus is ongeveer 50 euro. (www.letterfactory.com)

Personal shopper
Wat de één vervelend vindt, is voor de ander een feest. Geen wonder dat er legio personal shoppers te vinden zijn op internet die graag voor je uit winkelen gaan en je voorzien van een uitgekiende nieuwe garderobe.

Butler
Wil je echt op chique gaan, dan kun je altijd nog een butler huren. Er zijn butlers die zich tijdelijk laten inhuren om bijvoorbeeld op je huis te passen wanneer je op reis bent. Wie echter permanent van deze luxe gebruik wil maken, kan ook een butler inhuren die vers van de butleracademie afkomstig is. [Z24]

0 reacties :

Een reactie posten