FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

donderdag 18 november 2010

Rijkste dorp China koopt twintig eigen vliegtuigen

Een Chinees modeldorp van vijftienhonderd inwoners wil een eigen luchtvloot van twintig vliegtuigen aanschaffen.

Het dorpje Huaxi in de Chinese provincie Jiangsu staat bekend als het rijkste dorp van China. Het heeft een omvang van ongeveer één vierkante kilometer en telt vijftienhonderd inwoners.

De dorpelingen wonen in riante huizen, kunnen gebruik maken van luxe auto's (in totaal achthonderd) en hebben de beschikking over gratis kookolie, kleren en gezondheidszorg. Wel moeten ze zeven dagen per week werken in de staalfabriek of een andere industriële operatie. Wie uit het dorp vertrekt, verliest de aanspraak op alle luxe-faciliteiten.

Eigen vliegtuigen
Huaxi heeft al een replica van de Eiffel Toren, de Arc de Triomphe, het Statue of Liberty en trekt jaarlijkse zo'n twee miljoen toeristen aan. De afgelopen vijf jaar had het dorp inkomsten van gemiddeld vijf miljard euro per jaar.

Het recente besluit van de Chinese regering om het lagere luchtruim beperkt open te stellen, heeft Huaxi meteen aangegrepen om vanaf december met twee helikopters toeristenvluchten te laten uitvoeren boven het dorp. Ook wil het dorp de komende vijf jaar twintig vliegtuigen aanschaffen, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Tourisme-managers Zhou Li van het dorp geeft aan dat er zo'n honderd mensen uit het dorp getraind zullen worden als piloot.

"We willen dit het beste dorp in China maken. We zijn het eerste dorp met eigen vliegtuigen in het land", aldus het voormalige hoofd van het dorpscomité, de 83-jarige Wu Renbao, tegenover Xinhua.

Een indruk krijgen van Huaxi? Zie dit YouTube-filmpje [Z24]

0 reacties :

Een reactie posten