FOKSUK
WEER
CHESS
PUZZLE
GAMES

zondag 23 januari 2011

Voordelig een zomervakantie boeken

Als je goed oplet, kun je goedkoper uit zijn voor je zomervakantie. Acht tips. Met dank aan Duitsland.Terwijl de ijzige wind nog door de Nederlandse straten waait, zit je met je hoofd al in het zonnige Egypte, Turkije of Griekenland.

Z24 geeft acht tips om je vakantie betaalbaar te houden. Zo loont het bijvoorbeeld om eens over de grens te kijken naar voordelige vakanties.

1. Kies de voordeligste luchthaven
Schiphol is misschien wel het dichtst bij huis, maar door iets verder om je heen te kijken kun je veel goedkoper uit zijn. De vliegvelden in Düsseldorf, Weeze (net over de grens bij Nijmegen), Keulen, Bremen en Brussel liggen relatief vlakbij.

Pak je daar het vliegtuig, dan ben je soms bijna honderd euro per persoon goedkoper uit.

Sinds het begin van 2011 is dit wel iets minder voordelig omdat Duitsland nu een vliegtax kent van acht euro voor Europese vluchten en 25 tot 45 voor verdere bestemmingen.

Ook de Nederlandse vliegvelden in Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Maastricht zijn het overwegen waard, al zijn de bestemmingen waar je bij deze luchthavens uit kunt kiezen erg beperkt.

2. Profiteer je van vroegboekkorting of ga je voor last minute aanbiedingen?
De slechtste maanden om een zomervakantie te boeken zijn maart, april en mei. Je loopt dan de vroegboekkorting mis en voor de last minutes kom je nog niet in aanmerking.

Wanneer je moet boeken hangt volledig af van hoe avontuurlijk je bent als vakantieganger. Als je niet heel kieskeurig bent, dan kun je de vakantie tot dagen van tevoren erg voordelig regelen. Wil je meer zekerheid, boek dan voor 1 maart.

3. Kijk of je goedkoper uit bent als je de vlucht en het verblijf apart regelt
Reisorganisaties bieden vaak pakketten aan waarbij de vlucht, het hotel en een eventuele busreis in één keer te boeken zijn. Omdat de touroperators groot inkopen, kunnen ze minder vragen voor een totaalpakket.

Soms is het ook voordeliger om de vakantie juist apart te regelen. Wil je veel vrijheid tijdens je vakantie of denk je dat je zelf iets leukers bij elkaar kunt zoeken? Kijk dan eens of je de accomodatie zelfstandig kunt regelen. Dan kun je daarna de goedkoopste vlucht uitzoeken.

4. Gebruik in je zoektocht naar een goedkope vakantie vergelijkingswebsites
Op het internet zijn er websites die prijzen van vluchten en bestemmingen vergelijken. Zo kun je bij Ebookers , Cheaptickets en het World Ticket Center kijken hoe je het voordeligst van A naar B vliegt en bij welke organisatie dezelfde hotelkamer goedkoper is. Dit maakt het mogelijk om te kijken welk vliegveld, welke maatschappij en welke datum het voordeligst is.

Verzamelwebsites kunnen soms erg voordelig zijn door kortingsacties. Zo is een KLM-vlucht naar Caïro in juli van dit jaar tien euro goedkoper via het World Ticket Center, dan bij KLM zelf.

Bij deze websites moet je wel goed kijken naar de bijkomende kosten. Die staan nog wel eens verdekt opgesteld. Ook is het handig om je er bewust van te zijn dat sommige prijsvechters niet voorkomen op de verzamelwebsites.

5. Boek je vliegtickets rechtstreeks bij de maatschappij
Op een verzamelwebsite kun je gemakkelijk prijzen vergelijken, maar of je zo het goedkoopste uit bent, is maar de vraag. Deze websites rekenen, in tegenstelling tot de maatschappijen zelf, vaak reserveringskosten. Dit kan toch zo tientallen euro’s schelen.

Verder kunnen tickets bij verzamelwebsites uitverkocht raken, terwijl ze bij KLM, Lufthansa of Air France nog verkrijgbaar zijn. En soms gooien maatschappijen enkele stoelen zelf tijdelijk in de ramsj.

6. Splits een retour vlucht in twee enkeltjes
Bij het kopen van vliegtickets laten websites vaak meteen retour vluchten van één en dezelfde luchtvaartmaatschappij zien. Dit terwijl twee enkele vluchten (eventueel van verschillende maatschappijen) soms veel goedkoper zijn. Deze vlieger gaat niet altijd op, maar even kijken kan natuurlijk geen kwaad.

7. Staar je niet blind op de goedkoopste tickets. Er komen misschien nog kosten bij
Lowbudgetmaatschappijen als EasyJet en Ryanair zullen vaak de goedkoopste vluchten aanbieden. Wees je er wel van bewust dat dit een reden heeft. Zo kun je bij de meeste luchtvaartmaatschappijen tot twintig kilo bagage meenemen naast de handbagage.

Bij sommige lowbudgetmaatschappijen is alleen de handbagage bij de prijs inbegrepen. Toch twintig kilo bagage meenemen kost je bij een maatschappij als Ryanair zo dertig euro extra.

8. Duitse reisorganisaties zijn vaak een stuk goedkoper
Onze oosterburen hebben erg voordelige reisbureaus en het is zonde om daar geen gebruik van te maken. Enkele Duitse bedrijfjes dichtbij de grens verkopen Duitse reizen speciaal aan Nederlandse vakantiegangers. Z24 vergeleek de Duitse organisaties Alltours en Reise.nl met Nederlandse bedrijven als D-reizen, Oad reizen en Arke. Bij zevendaagse vakanties in juli naar het Griekse Kos en het Egyptische Hurghada waren de Duitse reisbureaus al gauw honderd tot tweehonderd euro goedkoper.

Mocht je bang zijn om in een hotel vol met Duitsers terecht te komen, dit valt erg mee. Bovenstaande organisaties kopen veel reizen in speciaal voor de Nederlandse markt. [Z24]

0 reacties :

Een reactie posten